Pokok Ajaib

Di benua Afrika ditemukan pohon terbesar di dunia, nama pohon ini adalah Baobab. Baobab adalah pohon yang dapat berumur panjang sering disebut Tree of Life, konon pohon di foto ini sudah berumur 1500 tahun .Baobab dapat menyimpan 300 liter air sekaligus dalam musim hujan, pohon ini dikeramatkan di daerah asalnya karena mengingatkan penduduk tentang nenek moyangnya

Di benua Afrika ditemukan pohon terbesar di dunia, nama pohon ini adalah Baobab. Baobab adalah pohon yang dapat berumur panjang sering disebut Tree of Life, konon pohon di foto ini sudah berumur 1500 tahun .Baobab dapat menyimpan 300 liter air sekaligus dalam musim hujan, pohon ini dikeramatkan di daerah asalnya karena mengingatkan penduduk tentang nenek moyangnya

Patutlah pokok ini subur, tandas di dalamnya

Patutlah pokok ini subur, tandas di dalamnya

Pokok Manusia

Pokok Manusia

Jalinan pokok

Jalinan pokok

Kerusi pokok ke pokok kerusi ?

Kerusi pokok ke pokok kerusi ?

Pokok Menari

Pokok Menari

2

pokok 2

pokok 4

pokok 11

pokok 10

pokok 6

pokok 7

7 Respons so far »

  1. 1

    amine said,

    MasyaAllah.. ade hikmah di sebalik kejadian Allah..
    betul tak?
    seram jugak tengok pokok2 nie..

  2. 2

    askm.insaf lah di atas kebesaran Allah.puji dan syukur kepada Allah…salam.

  3. 3

    azian said,

    Besar sungguh kuasa ALLAH s.w.t..mcm2 pokok boleh DIA cipta kan untuk tatapan mata seluruh dunia..

  4. 4

    noffa said,

    salam,berdebar saya tgk pokok2 tu.allah maha besar,kita sbg manusia x kan mampu cipta pokok walau kita bijak pandai hingga terlupa kebesaran tuhan

  5. 5

    miza81 said,

    semua ni adalah kebesaran allah s.w.t.. kita sebagai umatnya hendaklah sentiasa mensyukuri kenikmatan yang diberi….

  6. 6

    izz said,

    salamm..subhannallahh … Allah Maha Besar…

  7. 7

    subhanallah.. kebesaran tuhan🙂


Comment RSS

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: